dinsdag 19 juni 2012

Heimwee

Heimwee, een zeer beladen woord. Vooral voor gezinnen die naar het buitenland gaan om te wonen. Zo ook voor ons. Al klinkt het veel zwaarder dan dat ik het hier boven opgeschreven heb.

We hebben hier in Filipstad drie grote winkels en de een onderscheid zich meer als de ander. Zweedse producten zijn ook heerlijk en het is niet moeilijk zoeken naar lekkere producten. Simpele producten bijvoorbeeld voor de nasi missen we de kruiden en de satésaus die het zo lekker maken, een speculaasje voor bij de thee of paprika chips voor als we gezellig zitten op de veranda met een biertje en een wijntje. Zelfs de buren vinden de nasi kruiden uit Nederland heerlijk en willen meer..... We hadden mijn moeder als eens gevraagd om het een en ander op te sturen maar dit trok de aandacht van de Zweedse douane. Mama had het zo netjes verpakt dat het op pakjes drugs leek.

De Heimwee winkel brengt voor emigranten een uitkomst. Producten te kust en te keur en nog voor een schappelijke prijs ook. We hebben het een en ander besteld en we gaan kijken hoe het gaat. Als het goed gaat zullen we nog wel meer bestellen in de toekomst. Wat we wel nog graag willen als er mensen richting ons komen is kaas voor de mannen en geitenkaas voor Mariska, maar dit gaat ook goed komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten