woensdag 6 juni 2012

Nationale feestdag


Vandaag is het in Zweden de nationale feestdag. Bijna iedereen is vrij en van horen zeggen moet het gezellig zijn. We hadden het programma van de gemeente site afgehaald en we hadden besloten dat we vanaf 10 uur gaan kijken dan werden de ballonnen losgelaten. We konden ook al om 8 uur met het programma mee gaan doen maar ik denk dat we dan ruzie met de jongens zouden krijgen want die wilde uitslapen en waren niet gedesinteresseerd om het hijsen van de nationale vlag te zien. We waren even voor tienen bij de ballonnen man om onze ballon in ontvangst te nemen.

We waren net op tijd.

Iedereen een ballon




Even wachten, het is best wel spannend

En de optocht is begonnen.

Samen met mama.


De optocht was kort ongeveer 300 meter.


Verzamelen op het plein.

En luisteren naar het volkslied.

We zingen allemaal mee.

Rens ook.

Jesse ook.

En dan mogen alle ballonnen los gelaten worden.

Behalve die van Finn want die moest mee naar huis.

Echt waar..
Omdat wij dachten dat het een soort Koninginnedag was hadden wij de gedachten dat er een soort vrijmarkt was met allerlei verschillende kraampjes. Niets van dit alles is waar. Er stond een kraampje met kleding, een met ballonnen en snoep en een kraampje met een, ik denk, thuis gebrouwen sterke drank. Ook stonden er nog een paar oude klassiekers op een pleintje.
Mustang

Volvo

En een uhhhh, wie het weet mag het even mailen
Dat was alles. Verder hield men zich strak aan het schema en dit betekende dat iedere twee uur een ander evenement zou beginnen. Het viel dus een beetje tegen. We hebben maar een taartje gehaald bij de Coop en hebben de feestdag thuis voort gezet.

Om drie uur waren we uitgenodigd bij Katerina. We werden vorstelijk binnen gehaald en aan iedereen voorgesteld. Het was meteen gezellig en we hadden meteen aanspraak met verschillende mensen. Er stond een buffet met smårgåstårta klaar.
Diverse laagjes brood met van alles er tussen en op.
 Dis was heerlijk, ze hadden het zelf gemaakt en iedereen schepte meerdere keren op en zo wij ook. Lekker drankje er bij, onze buiken waren lekker gevuld. Wat wij niet wisten was dat als de smårgåstårta op was er nog een diverse taarten met koffie en thee geserveerd werden.  Deze waren ook overheerlijk en er werd maar gevraagd aan iedereen of we nog meer wilde opscheppen want anders bleef er zo veel over. Wij zaten vol maar Finn is wel een stuk of vijf keer naar de tafel gelopen om chocoladetaart met aardbeien op te halen. We hebben veel mensen gesproken en diverse contacten gelegd, het was een hele gezellige middag. Het leek wel of we steeds beter Zweeds zijn gaan spreken en verstaan maar dat kan ook door de drank gekomen zijn.                      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten