maandag 3 december 2012

De terug reis uit Skåne

Zondagochtend zijn we om 8 uur uit Skåne vertrokken en het had de afgelopen nacht lekker gesneeuwd, er was ongeveer 15 cm gevallen in 1 nacht. Het resultaat was dat we de eerste 2 uur over wegen reden die nagenoeg niet geveegd waren of je kan ook zeggen omdat het nog lekker sneeuwde er een te kort aan veeg wagens op de weg reden.

Op deze wegen hebben we ongeveer 2 uur gereden, temperatuur -5
Je kan wel leuke foto´s maken

Nog een mooie foto.
We kwamen nog een eland ook tegen...................
Hoe dichter we bij Värmland kwamen hoe minder sneeuw er lag.
Lekkere warme chocolademelk en een leuke film.
Hoe dichter we bij huis kwamen hoe minder sneeuw er lag. Hier baalde de jongens wel van want die wilde graag nog even snowboarden. Mariska had hele andere gedachten, ze wilde graag een kleine omweg maken voordat we naar huis gingen. Ze wilde even langs Hetty, ze was Hetty tegen gekomen op Face-book en daar wilde ze nog even langs. Het was maar een half uurtje omrijden voor ons. Hetty woont samen met haar man al 14 jaar in Zweden. Hun kinderen zijn het huis uit, die studeren op de universiteit.

De jongens krijgen weer hoop ze zien weer meer sneeuw.

Onderweg naar Hetty kwamen we nog een overstekende trein tegen. Mariska zou die wel even op de foto zetten, het was voor ons allemaal een vermoeiende dag.
We hebben een uurtje bij Hetty gezeten, lekker thee gedronken en zelf gemaakte gebak. Als we dit van te voren geweten hadden waren we niet naar de Max gegaan voor een hamburger. Van snowboarden is niks meer gekomen, buiten dat het donker was dat we thuis kwamen lag er bij ons nagenoeg geen sneeuw.

Het vroor overigens wel lekker, -17,1
Het is nu kwart voor negen in de avond en de meter is de hele dag niet onder de -17 geweest. We zijn er nog lang niet, van de week wordt het -20 en we krijgen sneeuw. In het stadion hier zijn ze al druk bezig met de sneeuw kanonnen en zijn de langlauf pistes al geprepareerd. Bij de ski piste zijn we nog niet wezen kijken dat doen we in het weekend wel even.

Het meer achter ons huis is al helemaal dicht gevroren.
Het is weer lekker om weer thuis te zijn, de kinderen naar school en wij kunnen onze eigen dingen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten