vrijdag 23 augustus 2013

Nieuwe vrienden

Op de parkeerplaats voor ons huis is altijd wel een plasje met water aanwezig. Trouwe lezers van ons blog kunnen wel herinneren dat we geschreven hebben over onze privé schaatsbaan voor ons huis, nou die plas bedoel ik. De laatste dagen zwemmen daar twee eenden die gistermiddag spontaan bij ons de tuin in kwamen lopen. Finn vond het prachtig, mama, mama, ik heb nieuwe vrienden riep hij naar Mariska.

Finn en zijn nieuwe vrienden.
Rens en Jesse dachten er iets anders over. In de eerste instantie hadden ze Molly, onze kat, geroepen en die vond de eenden wel interessant. Ze durfde alleen niet te dicht bij te komen en bleef op afstand kijken. Omdat dit te lang duurde gingen de heren hun geweer halen, papa we wonen in zweden en volgens ons is het jaagseizoen geopend. Ja dat kan wel kloppen zei ik tegen de jongens ik denk alleen dat je ruzie met je moeder krijgt. Ze keken elkaar aan en wijselijk besloten ze dat ze maar niet gingen jagen.

Het jaagseizoen is inderdaad van de week begonnen. Eerst zijn de beren de klos. In heel Zweden mogen er 300 nog wat geschoten worden. Bij ons inde omgeving worden er 2 geschoten (op de eerste dag waren er in Zweden al 16 geschoten). De volgende die de klos zijn zijn de herten, eerst de heren en een paar weken later zijn de dames en de jonge herten ook aan de beurt. Daarna zijn de elanden aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten