maandag 3 maart 2014

Sportlov

Afgelopen week is de ge-hele, met aanhang, familie Griemink hier op bezoek geweest. I.p.v. naar Oostenrijk op vakantie te gaan om te skiën hadden ze besloten om hier naar toe te komen. Onze jongens waren ook vrij, ze hadden sportlov. We, en natuurlijk ze, hebben hier een hele leuke week gehad. We hebben van alles gedaan, skiën hier in Filipstad en in Säfsen, ge-shopt in Karlstad en we zijn nog met zijn alle met een sneeuwscooter weg geweest.

De planning was dat ze op zaterdag hier aan kwamen maar de reis ging zo voorspoedig dat ze al op vrijdag om half 8 s´avonds op de stoep stonden. Mariska had ondertussen geregeld dat ze een dag eerder in het huisje konden. Na een verdiende nachtrust zijn we na de koffie hier naar de skipiste geweest om even te skiën en wat te eten.


Hier is Finn samen met Rick aan het oefenen, het gaat steeds beter en beter. In het volgende filmpje is het tuigje niet meer nodig, we zijn dan weer een paar dagen verder. Het is zelfs zo erg dat, als er een kindje met een tuigje voorbij skiën hij zegt  ik kan het al lang al hé papa.


Als we met de lift boven aan komen kan Finn niet meer wachten, hij wil meteen vertrekken. Maar hij gaat als een speer en als het te hard gaat kan hij ook goed stoppen, niet onbelangrijk natuurlijk.

Op weg naar boven in Säfsen.
En met zijn alle weer naar beneden.
S´middags lekker eten.
En op de terugweg een eland spotten, eigenlijk twee maar je zie er maar een. Zoek en gij zult vinden.
Na een dag skiën moet er ontspannen worden. Bij het huisje van Cor en Ingrid was ook een bubbelbad.

Bubbelen met sneeuw.
Soms kan je er geen genoeg van krijgen.
Omdat ik nog een paar dagen moest werken is Mariska nog even met ze naar Karlstad gegaan. Ik weet niet precies wat ze allemaal gedaan hebben maar het was gezellig.

Ook onderweg was het gezellig hier is Finn samen met Jesseke en Linda
Eten in de stad natuurlijk
En, zo onderhand, traditie voor iedereen die bij ons langs komt is de uitkijkpost, hier kan je o.a. heerlijke wafels eten.

Wafels eten bij de uitkijkpost
En het zicht vanaf de andere kant.
Uw reisleidster voor vandaag
We hebben ook een sneeuwscooter safari gedaan. wat geweldig was dit. De sneeuwscooter is moeilijker te besturen dan dat het er uit ziet. Officieel moet je een rijbewijs hebben voor de sneeuwscooter maar van de gids, die ook mee ging, mochten Rens en Jesse ook rijden.

Wat staan er wel veel...
Welke zullen we nemen.
Regelmatig werd er gestopt om de groep weer bij elkaar te krijgen.


Rens kan niet wachten om weer te beginnen. kijk jesseke een vrolijk kijken, die moest achterop.
Jesse kan ook niet wachten............... ik moet bij hem achterop. De jongens hebben netjes gereden en ze vonden het geweldig.
Er moet natuurlijk ook geplast worden onderweg. (foto: Cor Griemink)
Behalve Rens, Jesse, Cor en Ingrid is iedereen wel een keer naast het spoor gekomen en op zijn zij beland. Laat er nou alleen maar een foto van mij zijn waar het fout ging. Ik schaam me er niet voor, ik heb genoten.
Even een rukje en hij was er zo weer uit
Na zo een drukke dag hebben we lekker een pizza besteld, niemand had er zin om te koken.


iedere avond even Keezen.
Finn heeft natuurlijk ook sneeuwscooter gereden, alleen dan eentje in zijn maat. Bij het skigebied in Säfsen zetten ze een klein parcours uit voor kinderen.

Hij ging als een speer.

Voor dat ze weer in de auto stapte om terug te gaan naar Nederland hebben we eerst even ontbeten.

Weer een..........
Tafel vol voor het ontbijt.
Het was voor Finn nog te vroeg om te eten.
Cor, Ingrid, Rick, Jesseke en Linda we hebben genoten van deze week en hij is, jammer genoeg te snel voorbij gegaan.

We hebben heleboel foto´s en filmpjes gemaakt. Van deze filmpjes ga ik, aanstaand weekend, er nog een aantal op YouTube zetten. Type mijn naam in " Ruud Hoebe" bij YouTube en je kan al onze avonturen in de sneeuw zien.

1 opmerking:

  1. Heej familie!

    Ik vond het een super week!! Miss jullie nu al!

    BeantwoordenVerwijderen