maandag 7 juli 2014

Apen-trots.

Om hier een opleiding te volgen op het Gymnasium heb je een X-aantal punten nodig om toegelaten te worden voor een bepaalde richting. Rens wil graag de opleiding voor elektricien volgen en heeft hier voor minimaal 175 punten nodig.

Rond december, vorig jaar, kregen we te horen dat Rens nog maar 170 punten had en zo onvoldoende punten om de opleiding te volgen. Een teleurstelling natuurlijk, Mariska was net met hem op school geweest en daar vertelde ze hem dat hij zich geen zorgen hoefde te maken want alles ging goed. Ondertussen had Rens te horen gekregen dat er maar 12 plaatsen waren en 15 kandidaten die toegelaten wilde worden.

Om een lang verhaal kort te maken: wie de meeste punten heeft wordt als eerste toegelaten.

Hij heeft de laatste maanden op school zijn uiterste best gedaan om zijn punten op te halen, niet dat hij daarvoor niks deed, hij werkte hard. En het is hem gelukt we kregen vorige week een brief van school dat hij is toegelaten voor de opleiding, hij had maar liefst 220 punten behaald.

We zijn apen-trots op hem, dat hij zich in zo korte tijd, zo veel kennis heeft opgedaan om hier, ruim voldoende, punten te halen om een beroepsopleiding te kunnen volgen. Top gewoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten