zondag 10 januari 2016

De week van...

Koud, kouder, koudst

Maar we beginnen warm, dat wil zeggen, relatief warm... Finn had een ijshockeytournooi in Charlottenberg. Er was de nacht er voor veel sneeuw gevallen, maar de rit van twee uur was te doen. Het was geweldig leuk om te zien hoe alle meiden en jongens aan het ijshockeyen waren.



Het toernooi is begonnen.
Finn speelt met nummer 6.

Er moet goed gegeten worden
Trots op zijn medaillje
Teamfoto, Finn midden in het doel (met blauwe helm)
En op de terug weg effe langs de Mac.
De Zweedse ijshockeybond, en nu ook de voetbalbond, heeft besloten dat er voor jonge speelers geen echte winaar mag zijn (geen nummer 1,2 en 3). Iedereen moet het leuk hebben en genieten, iedereen krijgt ook dezelfde prijs.

En toen, ja het was rond de -10 graden dat we in Charlottenberg waren. Maar de dagen daarna werd het nog iets kouder.


Hier staat de temperatuurmeter op -23,9 niet veel later, op mijn werk gemeten, was het -25,2. En wat ga je dan doen, we gaan sneeuw maken voor de skipiste met deze temperaturen.

Sneeuwkanon vol in bedrijf

Zijn al goed op weg.
Best wel koud bij deze temperaturen sneeuw maken.
Maar als het dan weer veel warmer is -15 vraagt Finn of we niet op het meer kunnen gaan schaatsen. Nou hebben we een groot meer achter ons huis alleen daar is het wat gevaarlijk nu om op te schaatsen. Er wordt namelijk veel water weggepompt om sneeuw te maken voor de langlaufpiste boven op Kalhyttan. Waar kunnen we dan schaatsen, nou op de bandy baan naast de ijshockeyhal. We konden niet in de ijshockeyhal schaatsen omdat daar nu een toernooi was.

Alles gereed maken. De donkere planken van de bank zijn verwarmt, dus als je het koud hebt kan je je kont effe opwarmen.

De bandybaan is bijna net zo groot als een voetbalveld, en de baan was nu alleen voor ons.
De laatste twee dagen sneeuwt het alleen maar en de temperatuur is rond de -6 graden. Ik zal niet overdrijven maar ik denk dat er vannacht een centimeter of 12 is gevallen en het blijft de komende dagen gewoon door sneeuwen.

Finn heeft Frostie na gemaakt.
De wagen had ik gisteravond nog schoon geveegd.
De sneeuwschuiver
Winters plaatje van ons landgoed.

De verwarming van Mariska haar stuga doet het perfekt, ook bij de extreme winterse temperaturen.
Sta bijna tot mijn knieen in de sneeuw in de achtertuin.

Ijspegels aan de stuga
Wat zijn de vooruitzichten. De temperatuur gaat een aantal dagen weer omlaag richting de -18 graden, en daarna weer iets warmer, en het blijft voorlopig sneeuwen. Met een beetje geluk kunnen we volgende week hiet lekker skieen en gaan we eind Februari lekker naa Säfsen om te skieen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten