dinsdag 8 december 2015

Jultomte

We zijn op weg naar Karlstad, naar Mariebergsskogens Julmarknad om precies te zijn. Op zijn Hollands, naar een kerstmarkt. Het weer werkt niet echt mee, het regent. Waar we twee weken geleden nog -12 graden was is het nu +4 graden met regen. Onderweg vertellen we Finn dat er ook weer een Jultomte (kerstman) is. Finn zijn ogen beginnen te glinsteren, ja leuk dan kan ik hem vertellen wat ik voor kerst wil hebben. Aangekomen op de kerstmarkt is er van alles te zien, veel marktkramen met van alles te koop. Maar omdat het zo slecht weer is is het heel heel erg rustig en de kerstsfeer is eigelijk ver te zoeken met zo veel regen.
We hebben liever sneeuw dan regen.
Des-al niet te min vermaken we ons prima met van alles wat er te doen is.

Er zijn opgezette dieren
Kunstwerken in de kerstsfeer.
Levende dieren
En dieren waar je op kan zitten.
Langzamerhand komen we dichter bij de stuga van de Jultomte, en Finn wordt stiller en stiller. De voordeur gaat met een zwaai open en Jultomtes vrouw komt naar buiten en heet ons van harte welkom. Maar Finn twijvelt en zegt tegen Mariska, ik denk dat ik maar niet naar binnen ga mama. Mariska kijkt hem aan en zegt, maar waarom dan niet Finn. Nou vorig jaar heb ik ook mijn wenslijst ingeleverd en ik heb er niks van gekregen. Mariska kijkt mij aan en ik denk, hij heeft helemaal gelijk, hier moeten we wat op verzinnen. Gelukkig hebben we net al zijn kados binnen gekregen. Ik begin op te noemen wat we gekocht hebben zonder dat Finn het door heeft dat we het al in huis hebben. Hij kijkt me aan en begint te glunderen, ja goed idee papa dat ga ik allemaal op mijn lijstje zetten.

Binnen in de stuga van de Jultomte is het lekker warm en Finn krijgt vol de aandacht van de Jultomte omdat het zo rustig is. Finn verteld de Jultomte wat hij graag wilt hebben en de Jultomte zegt dat hij dit jaar beter zijn best voor hem zal doen.
Best wel eng zo dicht bij de Jultomte.
Maar als je dan thuis aankomt mis je toch wel wat als je bij de Jultomte bent geweest. We moeten nog een kerstboom hebben papa zegt Finn, een voor binnen en ook een voor buiten. Nou dat gaan we regelen zeg ik tegen hem en we rijden naar het bos toe.

Dit gaat hem worden!!!
En dit is hem... Voor binnen
En voor buiten heb ik een maatje kleiner uit het bos gehaald.
Het is de eerste keer dat ik zelf kerstbomen gezaagd heb in het bos. En ik moet je eerlijk zeggen, het is geweldig leuk om te doen. Er staan zoveel verschillende soorten en maaten dat je gewoon niet weet welke je moet kiezen. Eerst goed kijken of  niemand me ziet, ik hoor een auto en wacht tot deze voorbij gaat en begin met zagen, snel heb ik twee kerstbomen en stop ze in mijn auto ..........

Effe alle gekheid op een stokje, je mag natuurlijk niet zomaar een kerstboom uit het bos halen, hier moet je toestemming voor hebben natuurlijk. Achter mijn werk is een stuk bos wat op de grond van het bedrijf staat. En mijn chef heeft er geen problemen mee als we hier met de kerst een paar bomen weg halen. Maar het klonk wel spannend, toch??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten