woensdag 6 april 2016

Maart 2016

De maand is voorbij gevlogen, het is alweer april. Ik had heleboel foto´s gedownload van mijn telefoon naar de computer maar er is iets fout gegaan. Ik heb het een en ander aan foto´s kunnen redden maar er is een hele hoop verloren gegaan dus daar gaan we.

Ik kan bijna niet bewegen papa.
Finn heeft zijn laatste wedstrijden gespeeld en was vastbesloten om dit keer als målvakt (keeper) aan de slag te gaan. Nooit getraint als målvakt toch deed hij het niet verkeerd.


Hij vond het vreselijk spannend en erg leuk, maar hij weet nog niet wat hij volgend jaar gaat doen, målvakt of als speler. Een weekje later was er afsluiting van de ijshockey met wat spelletjes, voor iedereen een prijs en lekker piza eten.

Muts, t-shirt en een een kleine herdenking steen
En natuurlijk piza.

Jesse heeft bij ons bedrijf stage gelopen voor drie dagen, mocht overigens geen foto van hem maken. Dit zat Finn niet zo lekker en kwam zijn beklag doen. Papa iedereen mag bij jou werken, Rens, mama en nu Jesse, en ik heb nog nooit bij jou gewerkt. Ik kijk hem aan en zie aan zijn gezicht dat er nog een hele preek aan komt om zijn punt sterk te maken. Maar voordat hij wat kan zeggen zeg ik tegen hem, nou kom vrijdag maar langs dan kan je aan de slag.

Geweldig vond hij het.Hij vond het geweldig, maar het meest interesant was nog dat we na het werk gingen douchen, maar daar kan ik geen foto van maken natuurlijk...

Met paasdagen gaan hier de kinderen de deuren langs. Met een zelf gemaakte tekening wordt aan iedereen een vrolijk paas gewenst en dan mag je een lekker snoepje(s) uitzoeken.

Een mand vol met tekeningen
En dan langs iedere deur snoep ophalen.
Na het paasontbijt zijn we naar Karlstad gereden, naar Mariebergsskogen om precies te zijn. Daar hebben we heerlijk gewandeld en wat gegeten. Rens moet veel oefenen met rijden dus dat kwam goed uit, een mooi ritje voor hem.

Het ging perfect....
Toch.
Eerst effe wandelen en klimmen.


En daarna lekker wat eten en drinken.

Dan de tentoonstelling bekijken.

Toen we thuis kwamen kwam Jesse vragen wanneer hij nou eens mocht rijden. Nou je moet nog een jaartje wachten vriend, maar we kunnen het ook effe stiekem proberen op de parkeerplaats natuurlijk.
Voor dat ik uitgesproken was zat hij al in de auto.

Het ging perfect.
In het najaar was er bij de buren een boom omgewaaid. Na overleg met de buren hebben we deze ook nog even weg gehaald voor ze. Wij weer wat hout en de buren weer blij
Oma´s grootste nachtmerie, een jongentje van zes met een motorkettingzaag.
maar hij heeft al zijn vingers nog!!!
samen met zijn broer de delen wegrijden.
Finn zijn kapstok heeft het voorjaar niet gehaald. Samen hebben we besloten om zelf een nieuwe te maken en dat ging heel goed.
En terwijl Mariska nog aan het zoeken was voor een leuk kleurtje, had Finn al besloten welke kleur het moest worden.

Eindresultaat....
Finn had ook nog een nieuwe kledingkast nodig, deze hebben we bij de plaatselijke, landelijke, met over de hele wereld filialen groothandel gehaald en was met een uurtje in-elkaar geschroeft
Finn kon niet wachte om hem meteen in te richten.


Ondertussen moest de Volvo weer gekeurd worden en die werd....................... afgekeurd. Na drie jaar te horen krijgen, bij de keuring, dat ik een deel mijn remleidingen moet (laten) vervangen, moest het nu toch echt gebeuren. Helaas meneer hij is afgekeurd, binnen een maand moet u terug komen voor een herkeuring anders krijgt u een rijverbod. Ik heb bij diverse garages offertes gevraagd voor het vervangen van de remleiding en nog een ander puntje wat niet goed was. Puntje bij paaltje kom je toch weer bij je oude vertrouwde garage terrecht om hem te laten maken. Het was bestwel een duure reparatie maar het was het nog wel waard, met als eindresultaat dat we weer een jaar kunnen rijden met de Volvo.
1 opmerking:

  1. Mooi om te lezen, Ruud. Stoere målvakt!
    Ja, zonder auto is geen geweldige optie in Zweden. Wel goed voor je conditie, misschien. ;)
    Mogen jongeren op een proefrijbewijs rijden in Zweden of heeft Rens zijn rijbewijs al gehaald?
    Sophie is er bijna, alleen nog afrijden, binnenkort. :)

    BeantwoordenVerwijderen