zaterdag 8 februari 2014

Ett propp i avlopp

Tja, wat zal dat nu weer zijn???? Dat zal ik even uitleggen. Woensdagmiddag kom ik thuis en het eerste wat ik hoorde is dat ik een uitdaging heb. De afvoer in de keuken is verstopt, het water blijft in de wasbak staan. Ik duik meteen het keukenkastje in en verwijder de zwanenhals, daar is niks mis mee. Oké stap twee, ik gooi een grote hoeveelheid water zo in het riool, al het water verdwijnt. Raar denk ik. Omdat ik niet helemaal weet hoe het riool in dit huis loopt besluit ik om er, morgen, een specialist bij te halen,

De volgende dag ga ik langs de plaatselijke loodgieter langs. Ik leg aan een vriendelijke dame uit wat er mis is en wat ik allemaal gedaan heb. Raar zegt ze, normaal moet je toch verwachten dat het dan doorloopt. Er word iemand anders bij gehaald, ik leg nog een keer alles uit en krijg de zelfde reactie van deze meneer. De goede man probeert nog een aantal oplossingen aan te dragen maar daar heb ik helemaal geen zin in Ik wil graag even dat u langs komt zeg ik tegen hem. Ja, zegt de goede man dat wordt dan volgende week. Ik kijk hem aan en kijk daarna naar de vrouw aan die vriendelijk naar mij lacht. Is er echt niets iets wat jullie voor mij kunnen doen, ondertussen staat onze aanrecht helemaal vol met vieze borden en pannen zeg ik tegen ze. Na een pijnlijke stilte van een seconde of tien zegt de mevrouw tegen me, ik ga een monteur bellen en die komt vandaag bij jullie langs.

S´middags krijg ik een berichtje van Mariska dat er een monteur is die meteen het keukenkastje is in gedoken. Om een lang verhaal kort te maken, de beste man is 2 uur bezig geweest om een prop uit het riool de spuiten. Al het water loopt weer gewoon weg en geluiden die we normaal hoorde als de vaatwasser zijn water wegspoelt horen we niet meer. We wachten nu nog alleen op de rekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten