maandag 6 april 2015

Glad påsk

We hebben schitterend weer. S´nachts vriest het een paar graden en overdag een heerlijk zonnetje, heerlijk weer voor de paas traditie.

Het begint hier met de kinderen, verkleed als een oude man en vrouw gaan ze de deuren langs met tekeningen en wensen iedereen een Glad Påsk. De bedoeling is dan wel dat ze wat lekkers krijgen. Zeg maar het Sint Maarten in Nederland.
Na een tijdje heb je een tafel vool tekeningen,
Finn is ook langs de deuren geweest met zijn tekeningen en heeft een hele mand vol met snoep opgehaald.

Na ons paasontbijt was de paashaas ook bij ons in de tuin geweest om zijn eieren te verstoppen. Finn heeft samen met zijn broers de eieren gezocht.

Er waren kleine eieren en zelfs een paashaas.


Daarna hebben we een puzzeltocht gedaan. Ieder jaar start bij ons voor de deur de puzzeltocht. De bedoeling is dat je natuurlijk vragen beantwoord en voor ieder goed antwoord verdien je een ei. Voor de kinderen zijn speciale vragen, die kunnen snoepjes verdienen.

Samen met mama op pad.
De vragen.
Rens en Jesse wilde niet mee. Het is de leeftijd pap, we groeien er wel overheen krijg je dan te horen. Dan proberen we ze nog over te halen maar dat werkt niet meer. Ze hadden wel ondertussen de winterbanden van Volvo gewisseld naar zomerbanden. Ik heb hier nog wel een foto van maar deze mag ik niet op het blog zetten van de heren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten