woensdag 5 juni 2013

Hoor hem eens praten

Finn gaat graag naar de buurvrouw (Elisabeth) en buurman (Rolf) toe om daar te spelen of om hun te helpen in de tuin. Elisabeth en Rolf nemen altijd royaal de tijd voor hem en niks is hun te veel. Vandaag zat ik lekker buiten op het terras en ik hoorde Finn maar praten tegen Elisabeth. Ik moest even goed luisteren maar hij was van alles aan haar aan het vertellen in het Zweeds. Hij babbelt net zo vlot Zweeds als dat hij Nederlands praat. Ik had dit nog nooit van hem gehoord. Ik vertelde Elisabeth dat dit, voor mij, de eerste keer was dat ik hem Zweeds hoor praten. Waarop Elisabeth Finn allerlei vragen ging stellen waarop hij, in volle zinnen, antwoord gaf. Ik vond het fantastisch om te horen hoe gemakkelijk hem dit afgaat. Nog geen jaar geleden verstond hij geen woord Zweeds en nu babbelt hij de oren van je kop, toch knap voor een jongetje van bijna 4 jaar

2 opmerkingen:

  1. Ja, leuk hé? Hoe jonger ze zijn hooe makkelijker het gaat. Ze hebben dan ook geen enkele belemmering in de zin van "doe ik het wel goed". Onze jongens hadden al een flink stuk Engels gehad maar Annabel nog helemaal niet en die halen we nu, na 6 maanden al niet meer uit het clubje Zweedse kinderen. Wat eerst een nadeel leek (geen Engels) is dus uiteindelijk een voordeel gebleken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Onze oudste van 10 praat nu ineens engels wat hij voorheen niet kon. Zo omzeilt hij dus wel het zweeds...Ik ben benieuwd hoe snel de jongste het gaat leren als hij in augustus naar förskola mag :)

    BeantwoordenVerwijderen