donderdag 6 juni 2013

Ze heeft weer gelijk!!!!

Ik ben, denk ik, een van de weinige mannen die durft toe te geven dat zijn vrouw vaak/meestal gelijk heeft. En dat is niet om ruzie´s en/of onenigheid te voorkomen maar het is gewoon een feit. Ik heb een aantal maanden geleden op het blog geschreven dat we genoeg hout hebben voor het komende jaar, en daar heb ik gelijk in. Maar voor het jaar daar op (2014) hebben we nog geen of te kort hout. Toen wij laatst lekker op het terras zaten en we het over van alles en nog wat hadden kwam ook het onderwerk hout naar voren. Is het niet verstandig dat je dit jaar ook hout koopt, zegt Mariska. Waarom we hebben toch hout voor dit jaar, zeg ik tegen haar. Het is ook niet voor dit jaar maar voor volgend jaar, dan is het lekker droog als je het gaat stoken. Mijn hoofd begint te malen, daar heb ik nooit aan gedacht. Je hebt gelijk zeg ik tegen haar. Maar dan bestel ik alleen hout voor in de woonkamer, de ketel gaan we met pallets stoken. Je doet je best maar zegt Mariska als ik er maar warm bijzit.

Zo gezegd zo gedaan, anderhalve week geleden heb ik 10 kub hout besteld. O ja, niet van dat dikke hout aub. Geen probleem zegt Stefan, komt voor elkaar. Vandaag was ik ons landgoed aan het maaien, komt Jesse aangelopen. Papa er komt een vrachtwagen met hout aan. Mooi zeg ik tegen hem, wijs maar aan waar hij het kan lossen dan ga ik het geld even halen.

Jeetje wat een grote wagen, roept Finn
Gelukkig wordt alles met een kraan gelost.
Hupsakee, losse maar.
Het blijft een mooi gezicht en het zijn mooie dunne bomen, daar zijn we zo door heen.
Gaat alles goed papa?
Toppie hoor.
Zo jullie kunnen weer lekker aan de gang jongens.
Eerst nog even genieten van de zon.
Na dat het gras gemaaid was genoten we nog even van de zon met een lekker biertje.
Van de week heb ik de ketting van de kettingzaag weg gebracht, deze moet even goed geslepen worden. Morgenmiddag kunnen we hem ophalen, dan gaan we zaterdag beginnen met zagen en kloven.

1 opmerking:

  1. Guido moet ook altijd toegeven dat ik gelijk heb! Al doet hij dat meestal met pijn en moeite.
    Jullie hebben zo te zien voorlopig de weekenden wel weer gevuld met hout zagen!

    BeantwoordenVerwijderen