maandag 30 december 2013

Vuurwerk.

Hier in Zweden lezen we de lokale papieren krant en van heel Zweden en de digitale krant. Tevens lezen we ook nog regelmatig de Nederlandse digitale krant. Wat ons opvalt, de laatste tijd, zijn de artikelen over vuurwerkoverlast en niet te vergeten de mensen die al gewond zijn geraakt door het vuurwerk. In de verschillende kranten hier is niks maar dan ook echt niks over vuurwerkoverlast te vinden. Het is niet omdat we aan de buitenkant van het dorp wonen, maar we horen hier geen knalletje, helemaal niks......... Ook niet als we in het dorp boodschappen gaan doen.

Toen wij nog in Nederland woonde stonden de jongens te springen naast mijn bed om mij te vertellen dat de vuurwerkverkoop gestart was en dat we ook moesten gaan halen want anders was het misschien wel uitverkocht. En ja, mijn jongens gingen ook de straat op met een rugzak vol vuurwerk. Maar niet voordat ze een preek van mij hadden gehad over de hoe gevaarlijk vuurwerk wel niet was. Na de preek nog wat bedreigingen en toen moesten ze ook nog een veiligheidsbril op. Natuurlijk was ik zo´n stomme vader die een extra rondje ging lopen om te controleren of ze de bril daadwerkelijk wel ophadden, ik moet eerlijk zeggen ik heb ze er niet een keer op kunnen betrappen dat ze geen bril op hadden.

Vandaag vraag ik aan de jongens of er nog vuurwerk moet komen. Rens en Jesse kijken me aan, is dat nodig dan, zeggen ze? Nee, het is niet per se nodig zeg ik tegen ze. Alleen Finn staat te springen, ja vuurwerk dat gaan we kopen papa. Ik kijk Mariska aan, nou een beetje vuurwerk is wel leuk zegt ze. De jongens zijn toch even mee geweest naar de winkel. Rotjes kan je hier niet vinden, alleen siervuurwerk. We hebben een klein vuurpijlenpakketje gekocht en zo´n ding wat je op de grond moet zetten waar dan het een en ander uitspuit. We gaan het zien morgenavond.


Fijne jaarwisseling allemaal.

2 opmerkingen:

  1. Wij hadden precies hetzelfde idee. Veel overlast in Nederland, maar hier in Zweden viel het alleszins mee! Goed 2014 gewenst namens ons!

    Groeten Erwin
    www.vakantie-midden-zweden.nl

    BeantwoordenVerwijderen