maandag 7 juli 2014

Weer terug van weggeweest.

We hebben veertien dagen in Nederland vertoeft. Waren we in April nog op ziekenbezoek bij opa Kaandorp, voor de geïnteresseerde het gaat weer geweldig goed met opa, nu waren we op vakantie. We hebben heleboel vrienden en kennissen spontaan ontmoet, en bij andere wilde we perse langs gaan. (voor de gene die ons gemist hebben, we komen over ...... jaar wel weer een keer in Nederland) We hebben zo veel gedaan en gezien dat het eigenlijk niet eens op een vakantie leek (maar dat hadden we op ander blogs al gelezen). We zijn ondertussen weer ruim een week thuis en zij we weer gewoon aan het werk en doen we de gewone dingen van de dag.

We zijn al een aantal keren vroeg vertrokken in Zweden om ergens naar toe te gaan. Vaak zie je dan de " gewone" dieren langs de weg zoals hertjes en elanden. Wat ons nu op viel is dat we deze helemaal niet zagen, er waren eigenlijk heel veel vogels langs de en op weg. Tja dan kan het wel eens gebeuren dat er een te laat weg vliegt natuurlijk, en voor een vogel wijk ik niet uit.
Er was een vogel die te laat weg vloog van de weg, dit gebeurde al in Zweden. Bij een stop in Duitsland ontdekte Jesse dat hij nog achter het nummerplaat zat. 
We hebben de verjaardagen van Rens en Finn bij opa en oma Hoebe gevierd. Het was heerlijk weer zodat we lekker buiten konden zitten. De jongens zijn flink verwend met cadeau´s. Bedankt allemaal!!!!

Een mooi cadeau van opa en oma Hoebe, van opa en oma Kaandorp had hij een boerderíj gehad
Samen bouwen.
Wachten op de visite duurt lang....

Het mooiste cadeau was dat opa Kaandorp er ook was. Dat biertje was overigens niet van hem!!!!

We zijn ook even op de boerderij van Gerard en Wilma geweest voor een kopje koffie. natuurlijk zijn we ook even in de stal wezen kijken. Uuuhh we, ik was binnen en Finn bleef buiten staan. Ik zie ze zo ook wel papa, maar ik wil wel dat je een foto maakt dat ik op de tractor zit zegt Finn.

Niet op de foto met een koe, maar wel op de tractor.
Samen met opa, Jesse en Finn zijn we naar Artis gegaan. Finn wilde zo graag naar een dierentuin en nu hoeven we niet zo ver te rijden.

Mooi he papa. Finn vloog van het ene hok naar het andere hok.
Samen met zijn grote broer.
Kijk, zo doet een gorilla. 
Bij chimpansee´s stond hij ook zo toen stond er, een eens, voor Finn een grote chimpansee stond te gillen en te krijsen. Ik heb hem nog nooit zo hard zien wegrennen en wit wegtrekken.

Natuurlijk was er ook een speeltuin.
Koffietijd.

Als je het niet kan zien wordt je getild.
Schitterende vissen.
We hadden nog een afspraak staan dat we zouden gaan bbq-en bij de familie van Burgel. Wij zouden voor het vlees zorgen en zij voor de rest. Het was niet erg best weer maar we hebben genoten.
Er hoort ook een lekker biertje bij natuurlijk.
Er was van alles weer te veel natuurlijk maar het was heerlijk.
Niet veel later zaten we knus om de vuurkorf.
Vuurkorf??? Vuur-melk-bus!!!
Al 39 jaar gaan we met de familie Grippelling een weekend ergens op een camping staan. Het kwam toevallig zo uit dat het precies in onze vakantie viel. We hebben schitterend weer gehad met een beetje veel wind, maar ja wat wil je als vel pal aan het IJsselmeer zit.

Het welkomstdrankje was bij ome Kees.
Mariska zat al klaar met de koffie en Ping was al gedoucht. 
Als je s´avonds laat naar bed gaat heb je s´ochtends wat moeite met alles zeg maar.
Maar als je lekker ligt......
Tante Gerda was pannenkoeken aan het bakken en tante Tiny zorgde er voor dat iedereen genoeg kreeg 
Allemaal voor mij tante Tiny????
En dan snel weer zwemmen
Het bad werd gevuld met water uit het IJsselmeer.
Ook moet er flink gedronken worden als het zo warm is. Voor de slimmeriken, hij is gevuld met water natuurlijk. 
En daarna weer spelen.
We zijn ook nog wezen uit eten met een aantal oud collega´s van de brandweer, Het was bij mijn bij mijn zuster of buurvrouw of tante, ik weet niet meer hoe die tent heet in Heemskerk maar het was weer heerlijk

Een tafel vol..
Met heerlijk eten.
En natuurlijk moet je dan met Finn de volgende dag ook nog even langs de brandweer om even te kijken en in de brandweerauto´s te zitten.
Samen met Jitse en je ziet ook nog een klein stukje Jeroen. Het is niet zo dat Jitse......... of dat Jeroen zo..... We houden het er maar op dat ik op de verkeerde plaats stond toen ik de foto ging maken.
Ondertussen hadden we ook nog een fiets voor Mariska gekocht. Ze kon hier geen leuke fiets vinden dus hebben we er maar een meegenomen vanuit Nederland. De fiets heeft een geweldig mooie blauwe kleur.

De eerste meters zijn weer spannend, Finn kan niet zo goed stil zitten.

Ook zijn we een dagje naar Borne gereisd om Biljana, Karel en de kids op te zoeken. Hun waren een aantal jaren geleden spontaan bij ons langs geweest zonder dat we ze kende. Ondertussen hebben we een hele goede band met ze opgebouwd. Het jammere is dat we geen foto´s hebben van ons dagje in Borne. Des al niet te min was het beren gezellig en zaten we propvol met lekker eten.

Op de terugweg van Borne naar huis werden we gebeld door Ping. Ze had de jongens bij opa en oma opgehaald en ze gingen nu karten in Huizen (de bedoeling was ijskarten in Den Haag, maar die was gesloten), of we ook langs wilde komen, jullie rijden er zowat langs zei ze. Ja hoor we komen er aan............

Op willekeurige volg orde: Jesse, Rens Rick, Cor, Jesseke en ik 
En natuurlijk Finn
En wie is de winnaar.
En dan is het weer tijd om afscheid te nemen. We hebben een heerlijke (drukke) vakantie gehad, heel veel mensen gezien en gesproken. Maar eigenlijk waren we weer blij dat we naar huis konden naar de rust en de natuur en ons eigen bedje natuurlijk.

Een wagen vol bepakt....
En een tevreden vrouw......
We willen iedereen bedanken, maar speciaal opa en oma Hoebe omdat we daar veertien-dagen te gast mochten zijn. Het moet af en toe wel druk zijn geweest met een gezin van vijf over de vloer, Dank je wel opa en oma we vonden het gezellig.

P.s. Sorry opa Kaandorp dat het zo lang duurde. Maar we hadden even onze rust nodig, ha ha ha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten