maandag 11 augustus 2014

Kosten nog moeite worden gespaard.......

Van de week had ik het al over dat opa en oma Kaandorp naar ons toe kwamen. Opa had een paar maanden geleden gezegd, als ik op 1 kruk kan lopen kom ik direct jullie kant op. En wij hadden zo iets van kijk eerst maar hoe het gaat en dan zien we wel weer verder. Afgelopen zaterdag belde hij ons met het bericht dat het lopen met 1 kruk wonderwel verloopt en dat de bedoeling is dat ze volgende week zaterdag aankomen in Zweden.

Nou is het de bedoeling natuurlijk dat opa weer met 1 kruk, of misschien wel zonder krukken, weer naar huis gaat. Maar als je de oprit bij ons bekijkt schat je de kans groter in dat hij met 2 krukken weer naar huis gaat. Op onze oprit liggen namelijk stenen zo groot als mijn vuist en de iets kleiner stenen zijn zo groot als Finn zijn vuist. Zelf breken we zowat onze enkels al als we op het pad lopen, laat staan als opa en oma er op lopen. Al jaren zeggen we dat we er iets aan moeten doen. Nu was eigenlijk het juiste moment daar om er daadwerkelijk iets aan te doen. Vanochtend dus naar de plaatselijke groothandel om een zootje grind te bestellen. Net dat ik wil vragen wanneer hij tijd heeft om het te brengen stelt hij deze vraag aan mij. Over een uurtje komt dat uit? Uhh natuurlijk, ik bel Mariska wel even en dan kan je aan de gang zeg ik tegen hem.

Eerst de vrachtwagen met stenen.


En daar is de shovel.
Het staat al een stuk beter.
Zelfs als je aan de straat staat is het mooi.
Voorheen, gisteren nog, als je over het pad reed had je het gevoel dat je op zee zat met windkracht 8, zo schudde de auto heen en weer. Nu, nadat ik honderd keer op en neer ben gereden, ik had geen trilplaat. Nu is het net een glijbaan zonder hobbels en liggen de steentjes al redelijk vast.

Zo zie je opa kosten nog moeite worden gespaard om te zorgen dat je hier ook je rondje, veilig, kan lopen.

1 opmerking:

  1. iedere keer lees ik de verhalen met veel plezier. hele leuke, maar ook soms droevige verhalen, waaronder die van je neef. Gecondoleerd!
    Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met ons te laten zien hoe goed jullie het daar doen, en hoe de jongens het hebben opgepakt.
    We kunnen hier best wel jaloers zijn hoor!!

    groet uit Beverwijk

    BeantwoordenVerwijderen