zaterdag 31 augustus 2013

Had ik het maar langer iets volgehouden.

Rens vraagt al een week of twee of ik weer mee wil gaan mountainbiken in het bos. Iedere keer als hij het vroeg kon k niet omdat ik druk aan het klussen was rondom het huis. Vandaag kwam hij weer bij me, hé slappe als je bang bent dat je me niet bij kan houden kan je dat ook gewoon tegen me zeggen. Hmmm daag je je vader uit vraag ik hem. Nee, ik ga fietsen en als je denkt dat je me bij kan houden ga je met me mee zegt Rens. Oké Ik ruim mijn spullen op en dan gaan we.

Nog geen 10 minuten later zitten we op de fiets, en 2 minuten later fietsen we al in het bos. Ik merk dat Rens een spelletje met me speelt, iedere keer als ik naast hem probeer te komen versnelt hij en houd dat tempo dan vast. Dat is niet zo erg ik hou wel van een wedstrijdje. In het eerste gedeelte zitten al wat behoorlijke pittige klimmetjes en ik weet ondertussen waar ik mijn rust momenten kan/moet pakken, maar het tempo blijft te hoog. Als ik na nog een klim bijna begin in te storten roept Rens, kom ouwe of trek je het niet meer. Ouwe, denk ik bij mijn eigen, ik zal je even laten zien wat die ouwe nog allemaal kan. Maar als we een kilometer of drie gefietst hebben ga ik de verzuring al behoorlijk voelen. Ik zie nog net geen sterretjes voor mijn ogen zoals Jeroen begin augustus zag toen hij ook met ons een stukje mee ging fietsen. Uiteindelijk moet ik het opgeven, ik red het niet met dit tempo, het tempo omlaag moet anders hou ik het de laatste 7 kilometer niet vol. Ik roep Rens zeg tegen hem dat we het rustiger aan moeten gaan doen. Met een glimlach op zijn gezicht zegt hij eerlijk, ik hoopte al dat je het snel zou vragen, ik had het ook niet veel langer uitgehouden, nou hoef ik het in ieder geval niet aan jou te vragen. Shit denk ik, had ik het nu nog maar even langer vol gehouden!!!!!

Geen excuus maar wel even goed om te weten. Rens traint twee keer per week voor de voetbal, twee keer twee uur. Dan heeft hij natuurlijk zijn wedstrijden nog. 1 keer per week gaat hij ook nog mountainbiken, als hij zin heeft doet hij 18 kilometer en als hij geen zin heeft doet hij 10 kilometer. Hij wil graag een keer met de buurman (Rolf, volgende week maandag 70 jaar) mountainbiken, alleen hij durft het nog niet aan hem te vragen. Het is niet dat hij verlegen is of zo maar hij wil nog even trainen. Rolf fiets namelijk iedere dag wel. Op de mountainbike fiets hij tussen de 20 kilometer en 30 kilometer in het bos en als hij op de racefiets zit is het tussen de 80 en 120 kilometer. Zelf heb ik het idee dat hij het wel red, maar hij wil nog even verder trainen.

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar, ik ging met mijn oudste zoon het bos in maar moest uiteindelijk op de hellingen ook afstappen. Hij was wel onder de indruk dat ik überhaupt het hele stuk bos mee was gefietst! Dat doet je dan als vader toch wel weer goed, ben best wel een beetje jaloers op zijn conditie. Maar goed wat wil je, ik ben 39 jaar ouder dan hij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het tempo wat we nu fietste was vele malen hoger dan dat we normaal fietsen. Hij wilde mij gewoon een lesje leren en dat is hem ook gelukt moet ik eerlijk bekennen. We hebben normaal een lekker vlot tempo zodat we de 10 kilometer uit kunnen fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen