zondag 16 maart 2014

Deze week ....................

Afgelopen maandag was Jesse jarig, hij werd alweer 13 jaar. We hebben dit de zondag er voor gevierd,      s´middags hadden we een huis vol visite. Hij had aan iedereen geld gevraagd omdat hij aan het sparen is voor een Playstation 4 en een TV en een camera en een gitaar en een drumstel. En gisteren waren we in Karlstad en wat koopt hij............. een skateboard.
Het open maken van het cadeau.
Finn was niet zo lekker, dit begon al op zondag. Hij was behoorlijk warm dus we hebben besloten om hem thuis te houden. Mariska moest op vrijdag werken, ze had een nieuwe klant, ik heb voor vrijdag een VAB-dag opgenomen, een Vård Av Barn dag. Vrij vertaald is dat een zorg voor je kind dag. Deze dag krijg je gewoon betaald via de Försäkringskassan (niet de volle 100%).


Als ik Finn naar bed breng moet hij altijd lachen als ik eerder in slaap val en begin te snurken. Ik snurk niet papa, zegt hij maar jij wel. Finn was op de bank in slaap gevallen. Op een gegeven moment begint hij snurken. We hebben dit gefilmd en hij moest er hard om lachen toen hij het zag

Vrijdagavond moest Rens weer trainen en na de training vertelde hij dat hij zondagmiddag een oefenwedstrijd had, half twee vertrekken we. O ja, en ik moet ook nog nieuwe voetbalschoenen hebben want die van vorig jaar zijn gescheurd. Nou daar ben je dan lekker vlot mee, zeg ik tegen hem. Na een familie overleg hebben we besloten om zaterdag naar Karlstad te gaan, alleen de mannen, Mariska moest huiswerk maken. Ik had maar een lijstje gemaakt met wat we moesten doen. Voor Rens voetbalschoenen, voor Jesse een zomerjas en voor Mariska moest het een en ander geruild worden en nog een paar andere zaken. Toen we, na 6 uur winkelen, terug kwamen uit de stad hadden we 1 ding juist gedaan. Het ruilen van kleding voor Mariska. Voor de rest hadden we geen zomer jas en geen voetbalschoenen. Maar we hadden wel een skateboard en een innebandystik. Conclusie van Mariska: jullie zijn lekker opgeschoten!!!

Rens heeft nieuwe voetbalschoenen via internet gekocht. Via de site van Nike kan je zelf een schoen samenstellen en dan word deze voor je gemaakt. Hij moet nu alleen nog een maand wachten op zijn schoenen, word vervolgd. En Jesse gaat eerst hier in het dorp kijken voor een jas.

We hebben de hele week mooi weer. S´avonds vriest het een beetje en overdag is het een graad of 10 met een heerlijk zonnetje. Het gaat heel goed met de zonnecollectoren. We verstoken nog maar de helft aan pallets. In plaats van 10 zakken die ik bij moet vullen per week zijn het er nu nog maar 5 zakken geworden en in een zak zit 16 kilo pallets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten