zondag 3 juni 2012

Kouder

Na een week met schitterend weer is de de afgelopen week gewoon fris. Het regent veel. De temperatuur, met zon, is ongeveer 15 graden. Als het bewolkt is, en dat is het veel, dan is het ongeveer een graad of 8. Dit betekend dan ook dat de kachel aan gaat. En als Mariska dit vraagt dan steken de mannen graag de openhaardhout voor hun moeder aan. Het duurt ongeveer een half uur voordat de spekstenen lekker warm zijn en dan hoeft er nog maar heel af een toe een blokje hout op het vuur.
Het wordt al lekker warm.

Lucy vindt het heerlijk.
Het hout uit de tuin is allemaal opgeruimd. We hebben alles in de twee schuren gekregen. Verder hebben we langs het pad een aantal bomen(pjes) weg gehaald. Hierdoor hebben we wat extra ruimte gekregen bij de schuur. De caravan is van voor het huis naar de zijkant van het huis gegaan. Dat was best wel even spannend, het pad aan de zijkant van ons huis gaat best wel steil naar beneden. Goed dat we de caravan hebben laten nakijken voor dat we weg gingen, de rem hadden we best wel nodig. We hebben de caravan op tijd kunnen stoppen. Hij staat netjes voor de schuur in plaats van in de schuur.

Finn is 10 juni jarig. We hebben voor hem alvast een taart besteld. Ik vindt de taarten hier nogal zoet, ze behangen hem hier royaal met marsepein en andere zoetige dingen. De jongens vinden hem heerlijk. We gaan nu nog even op zoek naar een klein cadeautje voor hem. Hij is hier ondertussen al aardig verwend.

6 juni is in Zweden een nationale feestdag. Nagenoeg iedereen is vrij. In het dorp wordt van alles georganiseerd voor groot en klein. Het feest begint al om 8 uur s'morgens tot diep in de nacht, nou wordt het hier niet zo heel donker s'avonds dus dat zal wel meevallen. We zijn door Katerina uitgenodigd om daar s'middags langs te komen. Een feestje voor de nationale feestdag en ze viert dan dat ze haar studie heeft afgerond. Ze heeft het ondertussen we vier keer gevraagd, ze is zeker bang dat we het vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten