maandag 30 juli 2012

Het weer.

Het weer, hier in Filipstad, is te vergelijken met het weer in Castricum. Zo hebben we dagen schitterend weer en zo heb je weer dagen met veel bewolking en regen. De afgelopen week hebben we een mix van dit alles gehad. Dus al het mooi weer is moet je er wel lekker van genieten en wordt het dus weer een bbq.
Jesse vond dat hij zelf ook wel op de foto mocht staan, nou geen verkeerde foto.

Het was heerlijk.

Jesse had een lekkere salade gemaakt ( bij de ICA).

Even het vlees en de vis klaar maken.
Na zon komt ook hier regen. Afgelopen zaterdag was een regen dag. We besloten om er op uit te gaan naar Kristinehamn. Een leuk plaatsje, een uurtje rijden. Onder weg er naar toe stonden overal al bordjes langs de weg met de tekst LOPPIS. Hier verkopen mensen hun oude spullen. In Nederland zou je het een garage verkoop noemen. Het wordt hier gehouden in garages, huizen en oude schuren. Zelfs gewoon langs de weg. Je spreek met een paar mensen af, plaats een bordje loppis langs de weg en het volk komt vanzelf. Mariska vind het prachtig en wij, wij zijn iets minder enthousiast. Afgelopen zaterdag zijn we , in totaal, 5 keer gestopt voor een loppis, de een gewoon in een huis en voor de ander moesten we eerst een stuk de bossen in, het was een leuk stuk om te rijden over de gravel weg. Mariska heeft weer het een en ander bij elkaar gesprokkeld. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het huis er steeds leuker begint uit te zien. We hebben ook onze eerste ski's gekocht. Je krijgt dan wel alle aandacht midden in de zomer. Iedereen rijd hier met een bagage koffer op het dak, het is tenslotte zomervakantie en Hollanders rijden weer met ski's op het dak.

We wonen tenslotte achter een klein skigebied, nu nog op zoek naar een paar snowboards, langlaufski's en ski/langlauf schoenen.
Die avond dat we thuis kwamen zijn we getrakteerd op noodweer. Heel veel regen en onweer. Zoveel regen dat het water nauwelijks weg kon en zo veel onweer dat we hier en daar maar wat stekkers uit het stopcontact gehaald hebben. Ik ga deze week even de afvoer aan passen zodat het water goed kan wegstromen bij de volgende regenbui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten