donderdag 23 mei 2013

Geen zon geen warm water

Om warm water te krijgen, voor alledaagse gebruik zoals voor de douche en voor in de keuken enz enz, maken we gebruik van zonnecollectoren. Sinds zondag middag is het hier bewolkt met veel regen. Heel af en toe komt de zon te voorschijn maar dit is voor hoog uit tien minuten. Dit is veel te kort om 1000 liter warm water op te warmen tot ongeveer 75 graden Celsius, hier voor heb je minimaal 1 dag zonneschijn nodig. Als de boilers dan op temperatuur zijn heb je de volgende dag maar een half dagje zonneschijn nodig. Maar zoals ik al schreef, de zon is op dit moment ver te zoeken.

Hoe doen we het dan nu. Nou gewoon, we stoken de ketel weer op hout. Om de twee dagen vullen we hem voor de helft op met hout en dan hebben we voor ruim twee dagen warm water. Toch maken we liever gebruik van de zon, dit kost niks en scheelt een hoop werk. Volgend de berichten wordt het volgende week beter weer en komt de zon weer tevoorschijn.

1 opmerking:

  1. Wij zijn ook aan het dubben of we iets dergelijks bij onze volgende boiler willen. Uiteindelijk is geen enkel systeem 100% zeker. (Hebben nu een slecht functionerende thermostaat op de elektrische boiler)

    BeantwoordenVerwijderen