maandag 7 mei 2012

De eerste aankopen zijn gedaan

Afgelopen zaterdag zijn we naar Karlstad geweest (uur heen en een uur terug rijden) en we waren heel wat van plan. Rens had gespaard voor een I-pad dus langs en appel-store,langs een elektronicazaak voor de nodige spullen, langs Telia voor de tv-telefoon en internet abonnement en dan nog even langs Ikea. Waar kwamen we mee thuis? De i-pad van Rens en Jesse had nog iets in een speelgoedwinkel gevonden, o ja en we hebben nog een plaatjes-woordenboek gevonden. Langer konden we niet weg blijven omdat Billy weer uitgelaten.

We hadden besloten om Vanmorgen weer heen te gaan. De jongens op school afgezet, Mariska had haar koffie op en we konden op weg naar Ikea. We hebben daar de nodige ideeën op gedaan en een nieuwe panne zet gekocht. Tevens hebben we alvast wat lampen gekocht want er hangt niks meer in het huis, dat schijnt hier normaal te zijn.

De nieuwe pannen en wat lampjes.
Nieuwe pleisters voor Finn. (Nicki bedankt voor de tip!!)
Van middag heb ik Pär nog even gesproken en de spullen die we gekocht hebben kunnen we morgen naar het huis brengen. De tijd ging weer sneller dan we dachten. De jongens komen weer van school en de hond moet weer uitgelaten worden. Woensdag ga ik dus weer naar Karlstad, het is best een leuke rit door een bosgebied met veel heuvels en bochten (leuk voor de motor mannen), om naar Telia te gaan en het speelgoed van Jesse te ruilen, deze werkt niet goed.

Even voor vijf uur, de sluitingstijd van de meeste bedrijven hier, heb ik het elektriciteitsbedrijf gebeld. We willen ook stroom hebben donderdag natuurlijk. Het regelen van het stroom was in een paar tellen geregeld. Pär had mij de gegevens van het huis al gemaild en dan gaat het omzetten heel makkelijk. Toen meteen het beveiligings- bedrijf gebeld voor het alarm van het huis. Dit was te enthousiast, het was ondertussen over vijven. Morgen wordt u terug gebeld om het abonnement om te zetten. Mooi, appeltje eitje.

Morgen gaan we ons registreren bij de gemeente. Daar moeten we ons ook melden voor het water. Dit is van de gemeente. Vandaag kregen we een mail van het verhuisbedrijf dat de spullen volgende week woensdagmorgen aankomen. Het lijkt wel of het verhuisbedrijf in thema's doet, de spullen ophalen op de verjaardag van Mariska en de spullen afleveren op de verjaardag van mijn moeder. (Note; niet vergeten een kaartje te sturen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten