zondag 13 mei 2012

Drukke dagen

De afgelopen dagen zijn we druk in de weer geweest. Afgelopen donderdag was de overdracht van het huis.  We moesten hier om 11 uur zijn. Het was een droge ochtend, dus hebben we besloten om snel de voortent in te pakken en alles gereed te maken zodat we meteen naar ons huis konden vertrekken. Maar eerst moest het huis overgeschreven worden. Dit gaat heel simpel in Zweden. Naar de bank, geld overboeken en de bank zorgt er voor dat het huis op onze naam komt te staan, klaar. O ja, het overschrijven op naam moeten we zelf betalen, maar dan heb je ook wel wat moois.
We zitten nu veer ruimer dan in de caravan.
En kunnen lekker onze tanden poetsen.

De jongens wilde graag pizza eten en dan we zelf gemaakt natuurlijk. Ze hadden gezien dat er een mooie  oven in de keuken was.
Even maken naar eigen smaak lekker maken.
en dan bakken en opeten.
Vrijdag zijn we zijn naar Karlstad geweest, daar hebben een bank, fauteuil, een poef en een bed bij Ikea gekocht. We hadden een aanhanger gehuurd zodat alles in één keer mee kon.
Before.
After.
Je kan er ook lekker in slapen.
en lekker mee spelen.

Pär kwam om een uur of drie nog even langs om te vertellen hoe de kachel werkt. Zoals hij het verteld lijkt het best wel simpel maar ik moet het nu nog maar even doen. Op dit moment wordt het huis verwarmd door  de zonnepanelen die op het dak staan. Deze verwarmt één van de drie ketels. Ketel 1 op temperatuur, ongeveer 80 graden en dan kan de volgend ketel ook verwarmd worden. Omdat de zon nog niet erg vel is wordt de eerste ketel op minimale temperatuur gehouden van 48 graden zodat we wel warm water hebben. Van de zomer moet ik hout en pallets bestellen zodat we in de winter er ook lekker warm bij zitten.

Zaterdag hebben we diverse lampen in het huis opgehangen. Nagenoeg was alle weggehaald en dan is het best wel donker als het avond wordt. We hebben besloten om maandag spullen te halen om Finn zijn kamer op te knappen. Om internet, telefoon en tv te krijgen moet je hier allerlei telefoontjes en formulieren in vullen. Als het mee zit kunne we aan het einde van de maand het starters pakket verwachten. Dit betekend dat we eerder tv kunnen kijken met de satellietschotel, deze komt woensdag aan met de verhuis wagen. Zaterdag avond kwam de buurvrouw nog even langs. Ze had een bloemetje mee genomen en ze heeft hier iets gedronken. Ze stelde voor om Rens maandag morgen mee te nemen naar school, ze moet daar toch haar dochter afzetten. Rens vond dit wel een goed idee. Zondag avond komt ze weer even langs om haar kinderen voor te stellen, gezellig.

Vandaag schijnt de zon vol op en we hadden besloten, om na het ontbijt, een wandeling te maken.

heuvel op.
Omdat het erg druk is op de weg voor ons huis, ongeveer 6 auto's per uur, heeft de gemeente besloten om een nieuwe, randweg, weg aan te leggen. dit betekend dat we ongeveer tussen de 2 tot 3 auto's per uur de weg voor ons huis zullen gebruiken.
Het was een heerlijke wandeling.

Top.
Het gebied waar we lopen wordt door verschillende sportclubs gebruikt. in de zomer door mountainbiker. Ook kwamen we verschillende mensen tegen die met hun hond en step en/of fiets een parcours afleggen. Hier worden ook wedstrijden voor georganiseerd. De mensen die we spraken die kwamen uit Stockholm om hier te trainen, ik bedoel maar we wonen in een top gebied.


Het hele gebied waar we wonen wordt op dit moment gereed gemaakt om er een op en top sport gebied van te maken Dit wordt gerealiseerd met EU gelden.

Speciaal voor de familie Hoebe worden er meerdere sneeuw canons geplaatst om er voor te zorgen dat er  lekker geskied en langlauft kan worden.
Er lag zelfs nog sneeuw.
Toen we thuis kwamen wilde Finn nog even schommelen. Deze schommel staat bij de andere buren in de tuin dus even vragen of het mocht. Dit was geen probleem natuurlijk. Omdat er hier geen schuttingen of hoge heggen staan kunnen we zo doorlopen naar de tuin van de buren.




Daarna moesten we nog even in Finn zijn huis en in de zandbak spelen, het werd weer een top middag met het mooie weer.




Jesse heeft ondertussen zijn moestuin in orde gemaakt. Hij heeft van alles gepland. Het wordt wel een verrassing wat er gaat groeien. Hij weet niet meer wat hij waar gepland heeft en hij is vergeten om er kaartjes bij te zetten. Heerlijk een verassings moestuin. We moeten ook nog op zoek naar een knappe grasmaaier. Het moet een motormaaier worden, de tuin is te groot om het met een snoertje te doen. We gaan hier volgende week naar kijken want het gras groeit snel.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke fotoreportage. Ziet er allemaal mooi uit! Het gras is bij jullie al groener dan bij ons, letterlijk dan hè :-).

    BeantwoordenVerwijderen