zondag 24 februari 2013

Zo maar een zaterdag in Filipstad

In het weekend doen we het wat rustiger aan en nu helemaal want de jongens hebben vakantie. Hoe ziet onze zaterdag er dan uit? Nou door middel van wat foto´s zal ik het duidelijk maken.

Rens en Finn beginnen de zaterdag met het bakken van muffins. De ene keer zijn ze van chocola gemaakt en de andere keer zijn het gewone muffins. Heerlijk bij een kopje koffie en warme chocolademelk.
Start van het schaatsen.
Op het meer achter ons huis is de start van een triatlon. Rondje schaatsen op het meer, ongeveer 6 kilometer, 6 kilometer hardlopen en 6 kilometer langlaufen.
Je kan je inschrijven als team of als individueel. Ik was net te laat voor het inschrijven anders .....................
Op de terugweg van het langlauf-stadion, die 500 meter van ons huis is, had Finn geen zin meer om in de slee te zitten en hij wilde ook niet gaan lopen.
Finn had geen zin meer.
Wat doe je dan als drie jarige dan ga je gewoon in de sneeuw liggen en roep je dat je vader je moet tillen.  Zijn vader is ook niet gek natuurlijk, die heeft hem in de slee gelegd en we zijn toen met een jankend kind naar huis gelopen. Thuis aangekomen wilde Finn niet naar binnen en bleef buiten zitten.
Maar als je nodig moet plassen...................
 Na een standje dat dit niet de bedoeling was hebben we warme chocomel gemaakt om weer even op temperatuur te komen. Finn had ondertussen een schilderij gevonden en die moest worden opgehangen.


Ik moest van hem de spijker vast houden maar na wat overtuigende woorden dat het beter was dat hij op zijn eigen vingers kon slaan ging hij zelf aan de gang. O ja, de laatste klap is een daalder waard, deze was met volle overtuiging op zijn duim, ha ha ha.

2 opmerkingen:

  1. Wel eerst gecontroleerd dat hij geen spijker in een elektriciteitsdraad timmert?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat heb ik gedaan, deze loopt van boven naar beneden. En trouwens zijn moeder zei dat het goed was dus................

    BeantwoordenVerwijderen