maandag 29 april 2013

Leen auto

Ik heb zojuist Mariska haar auto naar de garage gebracht omdat er nog het een en ander aan gedaan moet worden. Dit waren klachten die nog onder de garantie vallen. Het is een leuke rit naar Kristinehamn, in 40 minuten ben je er. Bij de vorige keren dat ik bij de garage was heb ik een rondje door de showroom gelopen, hij is dealer van Opel, Fiat en Kia. Ik heb toen een tijdje staan kijken bij de Kia Sorento en Kia Sportage. Ze zien er leuk uit en zijn nieuw niet te betalen voor iemand zoals ik. Ik had geregeld dat in een leen auto mee kon krijgen. De laatste keer dat ik een leen auto van ze mee kreeg was het een Kia Cee´d, geen verkeerde auto maar veel te klein voor ons gezin. Tot mijn verbazing kreeg ik vandaag de sleutels van een spic splinter nieuwe Kia Sportage in mijn handen gedrukt er staat nog geen 2000 kilometer op de teller. Hier probeer hem maar even uit vandaag en morgen, zegt Björn de verkoper. Ik was in mijn nopjes natuurlijk. Ja, proberen kan altijd zeg ik tegen hem.

Rijd wel lekker denk??
Het is een diesel en rijd heerlijk. De boordcomputer geeft aan wanneer je moet schakelen, als je deze aanhoud zit je in zijn 6 als je 60 kilometer per uur rijd. Als je de boordcomputer niet volgt is het een lekkere vlotte wagen. Het is een leuke auto om twee dagen in te sturen, maar nieuwe auto´s zijn veel te duur voor ons. Misschien over een jaar of 10 of zo. Morgen gaat hij weer terug en krijgen we onze eigen auto weer terug.

2 opmerkingen:

  1. Wel zonde zeg want het heeft stiekem altijd een ruigere uitstraling!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken het indd, rijd zelf een picanto die moest ik ook even achterlaten. Heb toen ook een sportage gereden voor een paar dagen. Echt een hele fijne auto.

    BeantwoordenVerwijderen