donderdag 19 september 2013

Middagje voetballen

Rens moest gisteren voetballen, hij moets richting Karlstad. We vertrekken om 4 uur en ik heb gezegd dat je wel kon rijden, zei Rens dinsdagavond. Oké, zeg ik tegen Rens. Dat is dan snel omkleden op mijn werk denk ik, maar het gaat ons lukken. Finn had besloten dat hij ook mee ging, gezellig samen met jou papa. We moesten verzamelen bij het busstation en om 4 uur reden we weg. Om 5 uur waren we ter plaatse en terwijl Rens, en zijn team, zich ging omkleden en warm spelen zijn Finn en ik naar de ICA (de AH van Zweden, het was overigens ook van Ahold, maar dit ter zijde). Ze hebben daar een heerlijke saladebar waar je lekker zelf je salade in elkaar kan bouwen. Nadat we onze boodschappen gedaan hadden zijn we terug gereden naar het voetbalveld.

De jongens zijn zich aan het warm spelen en wij zijn lekker onze salade aan het eten.
 Finn heeft ook zijn eigen bal en pionnen mee genomen. Zo kan hij na het eten ook nog even voetballen.
Effe snel een foto pap dan kunnen we weer verder.
De wedstrijd begon om zes uur. Tegen deze tijd is de zon ook bijna vertrokken en daalt de temperatuur snel.

Al snel gingen de lichten dan ook aan.
Volgens de temperatuurmeter van de auto was het 6 graden. Het is dan ook heel normaal dat de toeschouwers van de voetbalwedstrijd dekens meenemen om hun eigen warm te houden.


Finn had lekker zijn jas mee en zijn spidermanmuts.
Om negen uur zijn we weer naar huis gereden. Hier is het heel normaal dat alleen de straten in de dorpen verlicht zijn. Zodra je uit een dorp rijd is het aardedonker. 90% van alle auto´s hebben dan ook extra lampen gemonteerd. S´avonds hier rijden is best gevaarlijk. Er is altijd kans dat er dieren oversteken en dan zijn extra lampen niet overbodig. Op onze terug reis werden we twee keer, op verschillende plaatsen, opgeschrikt door hertjes die aan het oversteken waren. Rolf zegt altijd als er 1 over steekt komen er meestal meer.

Deze zijn dan ook niet overbodig.
Als Mariska deze aan zet doen de dieren in het bos hun zonnebril op, zo vel schijnen ze. O ja de voetbal wedstrijd is geëindigd in een 1-1 gelijkstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten