zondag 31 maart 2013

Eerste paasdag

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen. Na dat we gegeten hebben kwam er een opmerking of we niet een speciaal ontbijt moeten hebben met passen.  Ja eigenlijk wel, we stellen uit tot morgen dan kunnen we vanmiddag nog even de boodschappen daar voor doen.We hadden besloten om even naar de skipiste te gaan. maar toen we daar aan kwamen was deze gesloten.

Dan gaan we lopend omhoog zeide de jongens.

En op ons kond naar beneden.
We hebben heerlijk in de zon gezeten en de jongens zijn twee keer naar boven gelopen en toen op hun kont naar beneden gegleden. Toen we weer thuis waren hebben we achter in de tuin een vuurtje gemaakt en hebben korv med bröd (worst met brood) gegeten.

Hij brand al jongens!!

Lekker de worstjes verwarmen.

Mam er zit een raar bobbeltje op kan ik hem wel eten?

Zo heb ik geen last van de rook papa!
Het was gewoon weer heerlijk weer. Zelfs de buurman kwam even langs om een broodje te eten. Na dat alles op was begon Mariska met het snoeien van de appelboom.

Snoeien van de appelboom.
Pas op anders snoei ik meer dan je lief is....................
Papa ik wil springen en in ze zandbak. En wat wil je dan eerst doen?
Eerst springen,
en dan in de zandbak.

Na het werken was het tijd om een restje appeltaart op te (vr)eten.
Het sneeuw begint nu snel te smelten. Op de gedeeltes die het meeste zon krijgen verdwijnt de sneeuw snel.
Links naast ons huis is weinig zon, omdat ons pad langs het huis schuin naar beneden loopt komt daar veel smeltwater samen, wat dan s´avonds weer bevriest. Hier is ondertussen een gevaarlijke ijs plaat ontstaan waar je niet op moet gaan lopen. Als je dit toch doet ga je genadig hard onderuit, dit hebben we ondertussen allemaal al een keer mee gemaakt.

Het smeltwater sijpelt naar beneden.
De ijs plaat.
Gisteren zijn we nog naar een paas optocht geweest in Bradfors. Je kan dit zien als een carnavals optocht, iedereen is verkleed. Het was een korte optocht naar het dorpsgebouw dit omdat het een beetje fris was. Achter het gebouw was er het een en ander voor de kleine kinderen geregeld.

Vissen, kinderen vangen altijd een zakje met heel veel lekkere dingen er in.

En je kan, zoals het overal kan, korv med bröd  eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten