donderdag 6 december 2012

Sneeuwval

Dat we terug kwamen uit Skåne was het hier nog nagenoeg groen met hier en daar een wit vlekje. Het tekort aan sneeuw, volgens de jongens, is in de afgelopen dagen teniet gedaan. Vanaf maandagnacht is het hier gaan sneeuwen en is het eigenlijk niet meer gestopt, er licht hier ondertussen een centimeter of 20. Op de radio wordt gewaarschuwd dat er, de komende dagen, nog veel meer sneeuw gaat vallen. Vluchten worden geannuleerd maar de treinen blijven rijden, behalve hier want we hebben geen station.

Dat ik vanochtend om 6 uur de hond ging uitlaten was de buurman al bezig met sneeuw te schuiven. Na een praatje met hem werd mij geadviseerd om dit ook te doen, de sneeuw is nu nog lekker los en dat veegt makkelijk. Ja dat gaan we doen maar niet om 6 uur s`ochtends maar om 4 uur s`middags samen met de kinderen. Ondertussen is onze oprijlaan ook geveegd en Mariska kan met een gerust hart de helling naar boven nemen.

Van het weekend gaan we naar de skipiste van Filipstad. Daar moet je niet te veel van voorstellen maar we hebben el wel een, er is zelfs een skilift. Zelf heb ik het idee dat het een blauwe piste is, steil met veel heuvels en bobels. Even een skiterm er tussen door, ik heb ook een keer geskied!!! We gaan kijken hoe de jongens het er vanaf brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten